Norden är officiell partnerregion till världens största spelmässa: gamescom i Köln 

Sverige tillsammans med Danmark, Finland, Island, Norge och Estland går ihop och möts i en stor partnerskapspaviljong på gamescom i Köln. Dessutom blir länderna tillsammans officiell partnerregion till världens största spelevenemang. 

Arrangörerna av gamescom, Koelnmesse och game - Association of the German Games Industry, som är den tyska motsvarigheten till Dataspelsbranschen har genom Nordic Game Institute har undertecknat ett partnerskap om att Norden är årets partnerregion. 

De nordeuropeiska länderna Danmark, Finland, Island, Norge, Sverige och Estland har etablerat sig som stora spelindustriaktörer och har skapat några av världens mest kända varumärken. Det jobbar omkring 15 000 personer inom spelbranschen i Norden och det finns runt 1400 företag som har en total omsättning på närmare sju miljarder euro. Det gör den nordiska regionen till en av de starkaste och största i Europa. 

Några av de mest kända spelen är "Minecraft" av Mojang (Sverige), "Candy Crush Saga" av King (Sverige), "Battlefield" av EA DICE (Sverige), "Just Cause" av Avalanche Studios Group (Sverige), "Angry Birds" av Rovio (Finland) och "Max Payne" och "Alan Wake" av Remedy Entertainment (Finland).

De nordiska ländernas paviljonger kommer att finnas i Hall 4.1 på gamescom. Den svenska paviljongen arrangeras av Sweden Game Arena tillsammans med Game Habitat och Arctic Game, Business Sweden och Dataspelsbranschen. 

Vill du som spelföretag synas i den svenska montern eller ha tillgång till eget mötesrum?

Läs mer och anmäl dig här: https://swedengamearena.com/en/news/join-swedish-pavilion-gamescom/

Dataspelsbranschen