Dataspelsbranschen på GDC 2023

Vi är just hemkomna från en av de största mötesplatserna för den globala spelindustrin, Game Developers Conference (GDC) - här är ett axplock från vår vecka i San Francisco.

GDC är panelsamtal, expo och mingel med några av spelbranschens största namn och drygt 20.000 spelutvecklare från världens alla hörn. Självklart var även vi från Dataspelsbranschen på plats, med flera av våra medlemmar. 

Vi har bytt goda erfarenheter med intressanta människor, både nya och gamla bekanta, och kommer tillbaka till Sverige med ny inspiration och kunskap. Här är ett axplock av vad vi gjorde på plats:  

  • Vår traditionsenliga kickoff på arkadspel-hallen The Detour där våra medlemmar och andra vänner samlades för att starta igång veckan på bästa möjliga sätt. Tack till Chief Rebel som bjöd på mat och dryck!

  • Women in Games Scholarship frukostseminarier tillsammans med Activation Blizzard King där vi bjöd in fantastiska inspiratörer som Kate Edwards (Geogrify), Hanna Fogelberg (Landfall), Jenny Brusk (Science Park Skövde), Johanna Nylander (Dataspelsbranschen) samt Tilla Segerstedt och Ellinor Bergfeldt (båda från Aurora Arts).    

  • Ett slutsålt Nordic Party bjöd på trevliga möten och självklart goda hamburgare och drinkar tack vare sponsorerna Liquid Swords, Nordisk Games, Lurkit, Starbreeze Studios, Snowprint och Metacore.   

  • Det var kul att se det svenska pusselspelet SKALA, utvecklat av Gustav Almström som var nominerat i kategorin bästa studentspel på Independent Games Festival.

  • Vi stod som värd för ett internationellt branschorganisationsmöte, GIS, där det bland annat diskuterades om skattelättnader, hur man bygger ekosystem, arbetskraftsinvandring, psykisk hälsa och så kallade “micro credentials” eller snabbkurser i nischad kunskap. 

  • Vi besökte Nordic Breakfast, arrangerat av finska NeoGames, och minglade med våra nordiska kollegor. 

  • Sweden Game Arena med bas i Skövde tog med sig 12 lovande spelbolag från Sverige för att besöka GDC och pitcha för bland annat Nintendo, Ubisoft, Paradox, 505 Games och Square Enix. I år var det rekordintresse - dubbelt så många som förra året.

  • …och mycket mer!

Dataspelsbranschen