Vården får spel! Games to Hospital Heroes


Games to Hospital Heroes - Tillsammans skänker vi över 25.000 spel till vårdpersonalen.

För att visa vår uppskattning till sjukhuspersonalen skänker vi tillsammans med våra grannar i Danmark spel till vårdpersonal på Svenska och Danska sjukhus. Sverige har en fortsatt pressad vård och vi önskar som alla att vårdpersonalens vardag ska bli så dräglig som möjlig, därför bjuder vi på det vi sätt vi kan; dataspel.

Bland spelen återfinns världskända svenska spel som Minecraft, Raft, TABS, Europa Universalis IV, Steamworld Dig 1&2, Slap City, Vermintide 2, Generation Zero och många fler. Det finns spel till både PC, PS4, XBOX One, mobiler och paddor.

Initativet är inspirerat av brittiska UKIEs Games for Carers och koderna delas ut i samarbete med tjänsten Keymailer, med initiativtagare Copenhagen Game Collective i spetsen.

För att har rätt till gratisspel i kampanjen behöver man en jobbmail på någon av Sveriges sjukhus (ex. @vgregion.se, @ki.se etc). Om du jobbar på ett svenskt sjukhus eller känner någon som gör det, hjälp gärna till att sprida kampanjen till kollegor, vänner och bekanta.

Dataspelsbranschen och Copenhagen Game Collective vill tacka vårdpersonalen för det fantastiska jobb dom utför. Vi hoppas att med samlade krafter stötta på det bästa sätt vi kan. Tack!

HOSPITAL HEROES FAQ

 

HUR LÖSER JAG IN IN MINA SPELKODER?

Du kan lösa in koderna genom att följa instruktionerna till den specifika enhet du har fått en kod för, beroende på om det är en spelkonsol, dator eller mobil/platta:

Lösa in en kod går enklast att göra på samma enhet du ska spela på. Du behöver alltså inte använda den på jobbdatorn eller jobbtelefonen.

 

JAG HAR PROBLEM ATT LÖSA IN KODEN OCH BEHÖVER SUPPORT

  • Kontrollera att du har angett koden exakt som den är skriven (ex. kontrollera stora/små bokstäver, att du inte råkat skriva 0 istället för O osv)

  • Kontrollera att du har rätt kod för din konsol eller enhet (t.ex. har inte av misstag tagit en kod för ett spel på en annan konsol)

  • Kontrollera att du har tillräckligt med utrymme för att ladda ner ditt spel och att du är ansluten till internet för att kunna ladda ner det

Om du fortfarande har problem - eller har upptäckt att du har en spelkod för fel spel - kolla in http://help.giveaways.keymailer.co/ för att se om ditt problem går att lösa.

 

JAG VALDE FEL/VALDE FEL KOD TILL FEL PLATFORM, KAN JAG BYTA?

På grund av det stora antalet människor som använder den här sidan kan vi tyvärr inte byta ut koder.

 

JAG BEHÖVER TIPS OM SPEL GENERELLT – VAR KAN JAG VÄNDA MIG?

 

Vi har en hjälpsida som heter Fråga, Prata, Spela - http://fragaprataspela.se/ - där finner du hjälp kring föräldrakontroller, innehålls- & åldersrekommendationer m.m.

Vi rekommenderar att alltid vara med när ett spel köps eller laddas ner, samt under installationen och spelets början, då blir det mycket lättare att bilda sig en egen uppfattning om vad det är för typ av spel och hur det fungerar.

 

Här är en lista över de vanligaste tjänsterna och var du hittar inställningarna:

Nintendo Switch

Xbox One och Xbox 360

Playstation 4

Google Play

App Store / iOS

Steam

Äldre Nintendo-system som Wii U och 3DS

Äldre Playstation-system som Playstation Vita och PS3

VILKA ÄR BAKOM HOSPITAL HEROES?

Kampanjen är framtagen av Amanda James och Angela Manna från Copenhagen Game Collective i Danmark och Anton Albiin från Dataspelsbranschen i Sverige. Logotypen är designad av Caroline Fangel. Inspirationen var Ukies kampanj Codes for Carers som samlade spel till brittiska NHS.

Dataspelsbranschen och Copenhagen Game Collective vill tacka vårdpersonalen för det fantastiska jobb dom utför. Vi hoppas att med samlade krafter stötta på det bästa sätt med spel vi hoppas kan skänka glädje och gemenskap till vårdpersonalen och deras barn.

Vilka kan få spel?

De som jobbar på följande sjukhus kan använda sin jobbmail för att få gratisspel:

Blekinge län​

Dalarnas län​

Region Gotland​

Gävleborgs län​

Region Halland​

jämtlands län​

Jönköpings län​

Kalmars län​

Kronobergs län​

Norrbotten​

Region Skåne​

Stockholms län​

Södermanlands län​

Uppsalas län​

Värmlands län​

Västerbottens län​

Västernorrlands län​

Västmanlands län​

Västra Götalands region​

Örebros län​

Östergötlands län​

Saknar din arbetsplats här ovan, eller har du en jobbmail som blir nekad? Skriv till oss så löser vi det.