Lyssna på “Sommar i P1” med en av våra största branschprofiler

Foto: Mattias Ahlm

Foto: Mattias Ahlm

Det är många som lyssnar på “Sommar i P1” under ledigheten, därför vill vi lyfta ett specifikt program med en av våra största branschprofiler, den tidigare DICE-vd:n och nu Embark-grundaren Patrick Söderlund. 

Såhär lyder Sveriges Radios beskrving av programmet:   

“Han sålde kakor och piratkopierade filmer för att finansiera livet som gamer, och som 13-åring började han göra egna spel.

Som vd för Dice följde Patrick Söderlund med när företaget köptes upp av Electronic Arts (EA). Där hade han bland annat ansvar för globala spel som Battlefield och Fifa. Nu är han vd för spelutvecklaren Embark Studios.”

Lyssna här:

Så kan vi passa på att tipsa om ett till sommarprat från förra året med en annan välkänd profil, Josef Fares, grundare av Hazelight Studios.

Såhär beskrivs programmet: 

“Josef Fares tog i vintras hem priset Årets spel för ”It Takes Two” på The Game Awards i Los Angeles, som brukar beskrivas som världens största spelgala. Kammade även hem två BAFTA-statyetter för bästa familjespel och bästa flerspelarspel.

Josef Fares slog först igenom som filmregissör med succéerna ”Jalla! Jalla!”, ”Kopps” och ”Zozo” innan han lämnade filmbranschen och grundade spelutvecklingsföretaget Hazelight Studios.”

Och här kan du lyssna även på det:

Dataspelsbranschen