Nu gasar vi upp klimat- och miljöarbetet

I veckan har Vinnova gett besked om finansiering för ett hållbarhetsprojekt som Dataspelsbranschen kommer att driva under vintern och nästa år tillsammans med RISE och Game Habitat. Projektet kommer bland annat att ta fram en handledning för spelstudios klimatarbete, samla goda exempel på spelinitiativ och analysera hur spelinnovationer kan bidra till andra branschers omställning och hållbarhetsarbete. 

I torsdags stod vi dessutom värdar för ett strategimöte med styrgruppen för initiativet Play Create Green. Dagens samtal landade i att vidareutveckla nätverket som en samlingsplats och guide för goda hållbarhetsinitiativ och lärdomar inom spelbranschen i Norden. 


Samtidigt arbetar vi för fullt med att förbereda hållbarhets-spåret på Game Summit Sweden 15/11, där vi kommer att sända live från konferensen Sustainability Nexus i Köln, och hålla en workshop om hållbarhet i spelbranschen tillsammans med BSG-GO.

Har du frågor, tankar eller tips kring spel och hållbarhet? Hör gärna av dig till vår hållbarhetschef: marlene.tamlin@dataspelsbranschen.se

Dataspelsbranschen