Back to All Events

Vi mot världen! - Inspirationsseminarium

  • Finlandsinstitutet (map)

Oändliga möjligheter för den finländska och svenska dataspelsbranschen

Tid: Måndag 15 oktober 2018, kl. 13:00- 17:00
Plats: Finlandsinstitutet, Sibeliussalen, Snickarbacken 4, Stockholm
Anmälan: Seminariet är gratis men kräver förhandsanmälan. Anmäl dig här, senast 12 oktober.
Arrangörer: Finlandsinstitutet, Dataspelsbranschen - Swedish Games Industry, Neogames- Hub of the Finnish Game Industry och Kulturfonden Sverige–Finland.
Språk: Engelska

Välkommen till Vi mot världen ! - ett svensk-finskt inspirations- och informationsevent för att synliggöra de till synes oändliga möjligheterna inom dataspelssektorn för ett starkare bilateralt samarbete inom närings-, utbildnings- och kulturpolitik.

Både den svenska och finländska dataspelsbranschen växer och är på många områden världsledande. Mer än var 10:e person av jordens befolkning har spelat ett svenskt spel. Den svenska dataspelsbranschen omsätter idag över 12 miljarder kronor och dataspelsexporten är ungefär i storlek med järmalm- eller lastbilsexporten. Samtidigt utmanas utvecklingen av bristen på utbildad arbetskraft och behovet av relevanta utbildningar ökar.

Fler än 1000 personer nyanställdes under 2017, men det saknas fortfarande kompetens inom 3D-grafik, animation, programmering, visuella effekter, musik etc.  Det är även en bransch i förändring där kvinnor tar mer och mer plats, och både behovet och initiativet att stärka mångfalden är stort. Cirka hälften av alla spelare är kvinnor och det finns fler kvinnor över 35 år som spelar än pojkar under 18 år.   
      
Den svenska och finländska dataspelsbranschen har ett tätt samarbete. Hur kan den svenska och finländska politiken koordineras för att stärka och utveckla en växande näring och en blomstrande kultur? Hur kan utbildningssektorn möta branschens breda kompetensbehov? Och vad driver förändringen inom spelkulturen? 

Under seminariet följer vi upp resultaten av konferensen ”Invest in Games”, samtidigt som vi värmer upp inför den kommande Sweden Game Conference som har temat ”Games & Politics”.

Earlier Event: October 11
Game Industry Conference
Later Event: October 17
Sweden Game Conference