Spel i EU-parlamentet

Den 7-9 mars var det Video Games Week i EU-parlamentet med innovation, utbildning, jämställdhet och klimat på schemat. Dataspelsbranschen var på plats tillsammans med flera medlemsbolag för att delta, leda samtal och lyfta fram utmaningarna i den svenska branschen.

Temat för dagarna löd “Virtual worlds: How video games are helping shape Europe’s digital future” och anordnades av det europeiska branschparaplyet ISFE. Syftet med evenemanget var att öka kunskapen om spel hos europeiska beslutsfattare samt visa hur spel kan bidra till Europas digitala framtid under tre dagar av mässa, spel-demos, seminarier och runda-bord samtal.

I och med Sveriges ordförandeskap i EU var det extra mycket svenskt på schemat, bland annat höll Emma Ihre, hållbarhetschef på Embracer Group, invigningstalet. Vi hörde även Konrad Tollmar, forskningschef på EA SEED som bl a forskar om AI i spel, Sjoerd de Jong från Epic Games samt Karin Edner från Embracer Group i olika paneler.

Vad är ISFE? 

ISFE står för Interactive Software Federation of Europe och verkar för Europas dataspelsindustri. Dataspelsbranschen är medlemmar via distributörsföreningen ANGI.

https://www.isfe.eu/

Johanna Nylander