NGA17
Nordic Game Awards 2017: finalister
Svenskutvecklade spel står för 46 procent av startfältet när Nordens bästa spel ska koras.

46 procent, eller 19 av 41, av de nominerade spelen för Nordens största utvecklarpris är skapade i Sverige. I de två tyngsta kategorierna Nordic Game of the Year och Game of the Year - Small Screen är inte mindre än sex av elva spel gjorda av svenska företag!

Slutgiltiga vinnare avsöljas under Nordic Game Conference den 18 maj. Läs mer om prisutdelning och finalisterna i varje kategori, inklusive trailers, här.

Nya kategorier och ny indie-ceremoni
Årets prisutdelning introducerar ett par förändringar. Förutom fler kategorier och nya namn på kategorierna får Indie Sensation Award en helt egen prisceremoni på fredagen den 20 maj, som en del av det nya konceptet Indie Day.
Om Nordic Game Awards
Nordic Game Awards organiseras av Nordic Game Institute i samarbete med Nordic Game Resources och Nordic Game Conference.  Nordic Game Institute består av branschorganisationerna Dataspelsbranschen (SE), Icelandic Gaming Industry (IS), Neogames (FI), Spillprodusentforeningen (NO) och Producentforeningen (DK).
Juryn består av: Bjarki Thor Jónsson (Island), Juho Kuorikoski (Finland), Rune Fjell Olsen (Norge), Kajsa Lundquist (Sverige) och Søren Staal Balslev (Danmark)
Ny kategori
Årets prisutdelning introducerar kategorin Best Debut, som korar årets bästa debutspel.

Om Nordic Game Awards
Nordic Game Awards organiseras av Nordic Game Institute i samarbete med Nordic Game Resources och Nordic Game Conference.  Nordic Game Institute består av branschorganisationerna Dataspelsbranschen (SE), Icelandic Gaming Industry (IS), Neogames (FI), Spillprodusentforeningen (NO) och Producentforeningen (DK).
Juryn består av: Bjarki Thor Jónsson (Island), Juho Kuorikoski (Finland), Rune Fjell Olsen (Norge), Niklas Sintorn (Sverige) och Astrid Mie Refstrup (Danmark).

 

Dataspelsbranschen är en samarbetsorganisation för Spelplan-ASGD och ANGI. Swedish Games Industry is a joint organisation of ANGI and Spelplan-ASGD.