Dataspelsbranschens blogg
Jacob Kroon
Ljusa tider för startups i spelbranschen

Antal startups i svensk spelbransch har aldrig varit fler, och förutsättnignarna för nyföretagande har aldrig varit bättre. Karlshamn och Skövde har länge och med stor framgång hållit fortet som Sveriges knytpunkter för nystartade spelföretag med sina respektive inkubatorer, Netport och GSP. Men med allt fler unga företag på jakt efter kapital, lokaler, och handledning (och med en allt större geografisk spridning) behöver vi göra mer.

Glädjande nog har inte mindre än tre nya inkubatorer blivit en verklighet 2016. De är The Game Incubator i Göteborg, Game Startup Academy i Malmö och Sting Test Drive i Stockholm. Därtill kan vi räkna acceleratorprogrammet Stugan, som nyligen examinerade sin andra årskull. Ett uppeggat klimat helt enkelt, för att använda en dålig ordvits.

Som nybliven spelutvecklare med gott om idéer, men mindre kapital, är det definitivt någonting du bör kika närmare på, och söka så fort tillfälle ges. Om inte annat är det alltid spännande att följa företagens resor.

Missa inte heller Egmonts nya riskkapitalfond för etablerade spelutvecklare - Nordisk Film Games.

Kommentarer

  Stefan Löfven  23 maj 2017 10:59
jag älskar spell
  Conny Nordlund  12 april 2018 12:45
Arctic Game Lab är också väldigt aktiva idag uppe i norra Sverige.
  Namn:
  Kommentar:
Skicka kommentar 
Dataspelsbranschen är en samarbetsorganisation för Spelplan-ASGD och ANGI. Swedish Games Industry is a joint organisation of ANGI and Spelplan-ASGD.